MENU

30 Οκτωβρίου 2023 Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Νίκος Νικολόπουλος: Σε κίνδυνο πυρκαγιάς ο Αστικός Πνεύμονας του Δασυλλίου στην Πάτρα Views: 502 Απόψεις, Επικαιρότητα, Πάτρα/Δυτ. Ελλάδα

Νίκος Νικολόπουλος: Σε κίνδυνο πυρκαγιάς ο Αστικός Πνεύμονας του Δασυλλίου στην Πάτρα

Advertisement

Σε κίνδυνο φωτιάς βρέθηκε ο αστικός πνεύμονας του Δασυλλίου της Πάτρας, από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα στις 30/10/2023.    

Η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής με την συνδρομή της Αστυνομίας και οι καιρικές συνθήκες απέτρεψαν τα χειρότερα.

Με αφορμή το δυσάρεστο γεγονός που αποκάλυψε για μια ακόμα φορά την ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΠΕΛΕΤΙΔΗ ο επικεφαλης των αντιπολιτευόμενων δημοτικών συμβούλων ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ συναντήθηκε με περιοίκους και αφού τους άκουσε τοποθετήθηκε λέγοντας μεταξύ αλλων:  

ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ : Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ … ΙΣΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ … 

Ως Δημοτική Παράταξη «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» έχουμε αναδείξει με ερωτήσεις μας προς την Δημοτική αρχή της Λαϊκής Υποκρισίας, τους σοβαρότατους κινδύνους που υφίστανται στα Αστικά Πάρκα και συγκεκριμένα του Δασυλλίου και του Γηροκομείου , από την αδιαφορία που επιδεικνύουν οι αρμόδιοι και προσωπικά ο Δήμαρχος Κ.Πελετιδης επι εννέα συνεχή χρονια της καταστροφικής και οπισθοδρομικής παρουσίας του για την πρόληψη καταστροφικης πυρκαγιάς λόγω έλλειψης σοβαρών και αποτελεσματικών έργων και μέτρων πρόληψης και προστασίας αυτών και των περιοίκων .

Advertisement

Στις 23/8/2021 κλήθηκα ως επικεφαλής της «ΝΕΑΣ ΠΑΤΡΑ» και ως εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος Πατρεων , να απαντήσω σε ερωτήσεις του Δ’ πταισματοδίκη .

Προσκόμισα καταγγελίες συμπολιτων τεκμηρίωσα αυτές και επιπλέον κατέθεσα όλα τα σχετικά έγγραφα και δημοσιεύματα που περιήλθαν στην κατοχή μου, σχετικά με τα ακαθάριστα οικόπεδα στο Δήμο Πατρέων.

Είμαι σίγουρος ότι μετά και την τελευταια απειλή η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΑΤΡΩΝ θα ακούσει τις αγωνίες κατοίκων και φορέων της πόλης για το κίνδυνο πυρκαγιάς στο Δασύλλιο και στο Γηροκομείο και θα ανασύρει απο το αρχείο το φάκελο και θα διατάξει προκαταρκτική ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΕ ΒΑΘΟΣ .

Μάλλον οι εξηγήσεις και δικαιολογίες ενδεχομένως να δόθηκαν από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και όποιους ακόμα κατέθεσαν στο Δ! πταισματοδίκη , πιθανόν να παραπλάνησαν τη Δικαιοσύνη και να μπήκε ο φάκελος στο αρχείο.

Σήμερα μετά και την παραπάνω εξέλιξη κοινοποιούμε την παρούσα ανακοινωση της ΝΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ στην ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ και ταυτόχρονα επαναφέρουμε δημόσια τα εξής ερωτήματα προς την Δημοτική Αρχή ΠΕΛΕΤΙΔΗ :

Ø Περιφρουρείται το Δασσύλιο και το Γηροκομειο από πυροσβεστικά οχήματα , από εθελοντές Πατρινούς , αλλά και απο εργαζόμενους που προσλήφθηκαν για την Πυρασφάλεια αφού ως γνωστόν η περίοδος λήγει στις 31.10.2023;

Ø Ποιες εργασίες αναλυτικά και συγκεκριμένα έχουν πραγματοποιηθεί και σε ποιες περιοχές του Δήμου, οι εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν για την πυρασφάλεια;

Ø Είχαν απομακρυνθεί τα ξερόκλαδα και όλα τα αλλα εύφλεκτα υλικα από το χωρο του Δασυλλίου;

Ø Ειδικότερα και συγκεκριμένα απαντήστε κύριε Δήμαρχε γιατί δεν έχουν μαζευτεί οι πευκοβελόνες από τα αστικά άλση και δασύλλια που αποτελούν «πυριτιδαποθήκη» και την πιο επικίνδυνη πρώτη ύλη για αμεση ανάφλεξη πυρκαγιάς;

Ø Πότε ελέχθησαν οι πυροσβεστικοί κρουνοί στο χώρο του Δασυλλίου και στους υπόλοιπους χώρους ; 

Θα απαντήσετε κύριε ΑΝΑΘΕΤΙΔΗ δημόσια στον Πατρινό λαό ή θα επιλέξετε την ένοχη σιωπή στα παραπάνω ερωτηματα και στο καυτό ερώτημα ποιοι είναι οι ευνοούμενοι των κατ’ΑΝΑΘΕΣΗ εργολαβιών ;

Οι συμπολίτες μας κι εμείς οι δημοτικοί σύμβουλοι της παραταξης «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» δεν επιθυμούμε να βρεθούμε στη δυσάρεστη θεση να βιώσουμε δραματικές εμπειρίες και τότε να επιρρίπτουμε τις ευθύνες πανω στα αποκαΐδια και την τέφρα που θα αφήσει πίσω της τυχόν πυρκαγιά, από την Αδιαφορία και την ανυπαρξία της Δημοτικής Αρχής Πελετίδη για πρόληψη.     

ΥΓ : Ποτε θα ανοίξετε δρομους πρόσβασης στη ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ στο αγαπημένο σας θέρετρο όπου βρίσκεται και η έπαυλη των παρανομιών και της καταπάτησης του αιγιαλού;

Comments are closed.