MENU
Advertisement

5 Οκτωβρίου 2022 Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ο Εμπορικός σχετικά με τις συζητήσεις για μείωση ωραρίου Views: 287 Ειδήσεις, Επικαιρότητα, Οικονομία, Πάτρα/Δυτ. Ελλάδα

Ο Εμπορικός σχετικά με τις συζητήσεις για μείωση ωραρίου

Advertisement

Η τοποθέτηση του Εμπορικού και Εισαγγικού Συλλόγου Πάτρας:

Advertisement

Το τελευταίο διάστημα έχει ανοίξει μία συζήτηση για μείωση του ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων λόγω της ενεργειακής κρίσης. Από συναδέλφους Εμπορικών Συλλόγων  ακούγονται πρόχειρες, αντικρουόμενες και αντιφατικές ιδέες και προτάσεις.

Επισημαίνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε να παρθεί καμία απόφαση χωρίς την διαβούλευση και την σύμφωνη γνώμη των Συλλόγων μας και της κοινωνίας. 

Advertisement

Δεν θα επιτρέψουμε το λιανικό εμπόριο να αποτελέσει εκ νέου το θύμα των όποιων μέτρων όπως έγινε και κατά την διάρκεια της πανδημίας. Βρισκόμαστε στα όριά μας και χρειαζόμαστε ουσιαστική στήριξη και όχι πρόχειρους πειραματισμούς εις βάρος μας.

Απαιτούμε την οριζόντια ουσιαστική ενίσχυση των επιχειρήσεων όπως και των νοικοκυριών στο ενεργειακό κόστος. Άμεση έναρξη των επιδοτήσεων για φωτοβολταϊκά, ηλιακούς θερμοσίφωνες, ενεργειακές κοινότητες. Πλαφόν στις τιμές ενέργειας και μείωση του ΦΠΑ. Έχουμε και σε προηγούμενες ανακοινώσεις μας αναφέρει τα απαραίτητα μέτρα.

Σε τυχόν μείωση ωραρίου να ισχύσει για όλους οριζόντια και για πολυκαταστήματα και για Super Market  για να μην επαναληφθούν φαινόμενα αθέμιτου ανταγωνισμού όπως κατά την διάρκεια της πανδημίας. Να αποζημιωθεί απώλεια εσόδων  και να ληφθούν μέτρα στήριξης των θέσεων εργασίας.

Η επιβίωση της ραχοκοκαλιάς της οικονομίας μας, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, είναι μείζον οικονομικό, εθνικό και κοινωνικό θέμα.

Ροή Ειδήσεων

Comments are closed.