MENU

21 Μαρτίου 2023 Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Συνάντηση Πέτρου Ψωμά –Μερόπης Υδραίου στην Κέρκυρα Views: 187 Ειδήσεις, Επικαιρότητα, Πάτρα/Δυτ. Ελλάδα, Πολιτική

Συνάντηση Πέτρου Ψωμά –Μερόπης Υδραίου στην Κέρκυρα

Advertisement

Μια εποικοδομητική επίσκεψη του επικεφαλής του σπιράλ στο Δημαρχείο του νησιού

Στο Μαράσλειο Δημαρχιακό Μέγαρο Κέρκυρας βρέθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων Πέτρος Ψωμάς προκειμένου να συναντηθεί με την Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Μερόπη Υδραίου. Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο των αυτοδιοικητικών επαφών του Πέτρου Ψωμά ανά την Ελλάδα, με εν ενεργεία δημάρχους, με στόχο τη δικτύωση, την ανταλλαγή απόψεων και την καταγραφή καλών πρακτικών.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ θερμό κλίμα με τους δύο συνομιλητές να συμφωνούν στην πλειοψηφία των ζητημάτων που απασχολούν σήμερα τους δημότες και αφορούν την αυτοδιοίκηση, τις αρμοδιότητες της και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Κέρκυρα και Πάτρα έχουν κοινά χαρακτηριστικά γνωρίσματα, που αφορούν την ιστορία, τον πολιτισμό, την πολυπολιτισμική διάρθρωση της κοινωνίας, την τουριστική θέση και άλλα. Ο Πέτρος Ψωμάς διαπίστωσε πώς, όταν υπάρχει όραμα,οι τοπικές ευκαιρίες μπορούν να αξιοποιούνται στο μέγιστο βαθμό, δίνοντας προοπτική στην πόλη και ευεργετώντας τους δημότες. Η συνταγή έχει πολλή εξωστρέφεια, δημοτικές πρωτοβουλίες, διάθεση συνεργασιών, διοίκηση ανοικτών οριζόντων και πολιτική βούληση. Η Κέρκυρα σήμερα είναι ένας δήμος φροντισμένος που ετοιμάζεται να υποδεχτεί ένα ακόμα δυνατό τουριστικό κύμα. Τα προβλήματα της καθημερινότητας αντιμετωπίζονται και την πόλη χαρακτηρίζει το τρίπτυχο: αισθητική, δράσεις, ανάπτυξη.

Η Δήμαρχος της Κέρκυρας ενημέρωσε τον Πέτρο Ψωμά και για τη θέση της στο φλέγον ζήτημα που αφορά το νερό, θέμα που πρόκειται να απασχολήσει και την προσεχή συνεδρίασητου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων. Ταυτόσημες και εκεί οι απόψεις των δύο αυτοδιοικητικών, συμβατές και με τις δημόσιες θέσεις της ΚΕΔΕ για το θέμα: Καμία υπηρεσία δεν πρέπει να περάσει σε ιδιώτη, απαραίτητη η αύξηση επιχορήγησης στις ΔΕΥΑ, αναγκαία η εξασφάλιση μειωμένου κόστους μέσω βιομηχανικής χρέωσης για να μην μετακυλιστεί το κόστος στους πολίτες, ενίσχυση των υποστελεχωμένων υπηρεσιών με επιστημονικό προσωπικό, εποπτεία του τομέα ύδρευσης και αποχέτευσης από το Υπουργείο και όχι από ανεξάρτητη αρχή.

Η Μερόπη Υδραίου είναι η δεύτερη αιρετή γυναίκα στην αυτοδιοικητική ιστορία της Κέρκυρας, μετά το 1956, όταν στον Δήμο Κέρκυρας εκλέχτηκε η Μαρία Δεσύλλα – Καποδίστρια, η πρώτη εκλεγμένη γυναίκα δήμαρχος της χώρας. Η σημερινή Δήμαρχος Κερκυραίων είναι γέννημα-θρέμμα του νησιού, ζει και εργάζεται στην Κέρκυρα ως μαχόμενη δικηγόρος και εξελέγη δήμαρχος στις δημοτικές εκλογές του 2019. Διαθέτει μακρά αυτοδιοικητική εμπειρία: εξελέγη Νομαρχιακή Σύμβουλος σε ηλικία 30 ετών, διετέλεσε Αντινομάρχης Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος. Έχει βάλει τη δική της σφραγίδα σε σημαντικά έργα και παρεμβάσεις για το νησί όπως η αλλαγή του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, με την οποία άνοιξε ο δρόμος για την πολεοδόμηση του συνόλου των περιαστικών περιοχών της πόλης της Κέρκυρας.

Comments are closed.