Ο Up Fm συγκαταλέγεται στα πιο δυναμικά και πολυσυλλεκτικά Πανεπιστημιακά Ραδιόφωνα και αριθμεί ήδη 20 χρόνια ζωής και πολυδιάστατης λειτουργίας. Πρόκειται για το Πανεπιστημιακό Ραδιόφωνο της Πάτρας με μασκότ το panda που συνοδεύει το slοgan του «Εδώ ακούς τα πάντα» και δηλώνει το δυναμικό εύρος του.
Όπως αναφέρουν οι συντελεστές του Up Fm:
Ο Up Fm είναι το Ραδιόφωνο που εκπέμπει ζωντανά μέσα από ποιοτικές μουσικές που καλύπτουν τους περισσότερους μουσικούς χώρους, έχει καθιερωθεί για 20 συνεχή χρόνια στα ερτζιανά και το internet, είναι από τα ελάχιστα πανεπιστημιακά ραδιόφωνα που ανταποκρίνεται με τέτοιο εύρος σε συνέδρια, συνεντεύξεις, συναυλίες, εκδηλώσεις πολιτισμού, αναλύσεις και περιβαλλοντικές δράσεις, και ραδιοφωνικά fora ανά τον κόσμο.

Ο Up Fm είναι βραβευμένος Πανεπιστημιακός Ραδιοφωνικός Σταθμός από την College Radio Foundation (USA) σε αναγνώριση του έργου του όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας του εντός και εκτός συνόρων. Ο Up Fm συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Πανεπιστημιακών Ραδιοφωνικών Σταθμών Europhonica.
Οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί του είναι αποκλειστικά μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, που καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος από έντεχνη ελληνική σκηνή, Ροκ, Ποπ, Τζαζ, Blues, folkΚλασική μουσική, ιστορία των πανελλήνιων χορών,εκπομπή με το Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου, talkshowsκαι άλλα, ειδικές εκπομπές με Βινύλιο,ενώ ο υπερσύγχρονος εξοπλισμός του δίνει τη δυνατότητα να καλύπτει εξωτερικές μεταδόσεις, livedjsets.
Ο Up Fm θα εκπέμπει ζωντανά από το επίκεντρο του τριημέρου φεστιβάλ υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών που θα γίνει 14-15-16 Οκτωβρίου και θα καλύψει όλες τις δράσεις στο πλαίσιο του φεστιβάλ.
Την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου – Παγκόσμια Ημέρα Πανεπιστημιακού Ραδιοφώνου -World College Radio Day θα εκπέμψει σε σύνδεση με τα Πανεπιστημιακά Ραδιόφωνα σε όλο τον κόσμο.
Όλη τη χρονιά θα καλύπτει τα μεγαλύτερα πολιτιστικά και επετειακά γεγονότα καθώς και με ζωντανές εκπομπές από την Πλατεία Γεωργίου θα προβάλει το έργο των συλλόγων με κοινωνική και φιλανθρωπική δράση και πολλά άλλα.
Τη νέα ραδιοφωνική σαιζόν ο UPFM γίνεται είκοσι χρονών και ήδη προγραμματίζει ένα πρόγραμμα με πλούσια δράσεις εορτασμού των γενεθλίων του.
Ροή Ειδήσεων
- Την Τετάρτη η εναρκτήρια συναυλία του “29ου Μουσικού Μαΐου 2026” στην Πάτρα – Δείτε όλο το πρόγραμμα
- Απαγόρευση κυκλοφορίας σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας τις ημέρες πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς
- Η Πάτρα τίμησε την Εργατική Πρωτομαγιά – Εκατοντάδες πολίτες συμμετείχαν στην πορεία
- Η νέα ποιητική συλλογή της Σοφίας Καυκοπούλου παρουσιάστηκε στην Αθήνα και συνεχίζει το ταξίδι της στην Πάτρα
- Tο μεγάλο πέρασμα στο φαράγγι του Βουραϊκού πραγματοποιείται για 46η χρονιά – Ένα φωτογραφικό ταξίδι στην γραφική πεζοπορική διαδρομή


























