MENU

29 Σεπτεμβρίου 2026 Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ξεκινά η επισκευή της Πλατείας Γεωργίου, στόχος η ολοκλήρωση πριν το Καρναβάλι Views: 89 Ειδήσεις, Επικαιρότητα, Κοινωνία, Πάτρα/Δυτ. Ελλάδα

Ξεκινά η επισκευή της Πλατείας Γεωργίου, στόχος η ολοκλήρωση πριν το Καρναβάλι

Advertisement

Το έργο ανακαίνισης της κεντρικής πλατείας της Πάτρας αναμένεται να ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες, με τον ανάδοχο να εκτιμά ότι οι εργασίες μπορούν να έχουν ολοκληρωθεί έως τα μέσα Μαρτίου του 2027, πριν από την κορύφωση του Πατρινού Καρναβαλιού.

Αναμένεται να ξεκινήσει από μέρα σε μέρα η επισκευή της Πλατείας Γεωργίου στην Πάτρα, με το έργο να έχει συμβατική διάρκεια ενός έτους. Ο ανάδοχος του έργου εκτιμά ότι οι εργασίες μπορούν να ολοκληρωθούν νωρίτερα, έως τα μέσα Μαρτίου του 2027, χρονικό ορόσημο που συμπίπτει με το Πατρινό Καρναβάλι, καθώς η πλατεία αποτελεί έναν από τους βασικούς χώρους των καρναβαλικών εκδηλώσεων. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η πλατεία δεν θα μετατραπεί σε ενιαίο εργοτάξιο, καθώς ο εργολάβος θα προχωρά στις εργασίες τμηματικά.

Τι περιλαμβάνει η παρέμβαση

Advertisement

Το έργο περιλαμβάνει εκτεταμένες εργασίες στα μαρμάρινα δάπεδα της πλατείας, με αντικατάσταση φθαρμένων και σπασμένων πλακών, καθώς και παρεμβάσεις στα υπόγεια δίκτυα ύδρευσης και άρδευσης. Προβλέπονται επίσης εργασίες στα καθιστικά, στα στηθαία των παρτεριών και στις σχάρες των δέντρων.

Σημαντική αλλαγή αφορά τους ανενεργούς πίδακες απέναντι από το Δημοτικό Θέατρο: οι μεταλλικές σχάρες θα αποξηλωθούν και τα κενά θα καλυφθούν με μαρμάρινες πλάκες, ενώ θα τοποθετηθούν χωνευτά φωτιστικά LED. Παράλληλα, θα αντικατασταθούν 60 ιστοί φωτισμού, τα τέσσερα πίλαρ και οι σχετικές ηλεκτρικές παροχές, ενώ στα παρτέρια προβλέπονται νέες φυτεύσεις και νέο σύστημα άρδευσης.

Προϋπολογισμός και χρονοδιάγραμμα

Το συμβατικό αντικείμενο του έργου ανέρχεται σε 680.726,10 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. Η παρέμβαση αναμένεται να αλλάξει σταδιακά την εικόνα της κεντρικής πλατείας της πόλης, με το ζητούμενο πλέον να είναι η έναρξη των εργασιών και, κυρίως, η τήρηση του χρονοδιαγράμματος, ώστε η Πλατεία Γεωργίου να έχει αποδοθεί στην πόλη πριν από την κορύφωση του Καρναβαλιού.

Comments are closed.

↑