MENU
Advertisement

22 Σεπτεμβρίου 2019 Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Περί Πάτρας και τουρισμού πόλης Views: 813 City Stories, Ειδήσεις, Επικαιρότητα, ΚirixAROUND, Πάτρα/Δυτ. Ελλάδα

Περί Πάτρας και τουρισμού πόλης

Advertisement

Γράφει ο Ανδρέας Α. Βρης

Advertisement

Το θέμα είναι μεγάλο και θα χρειαστεί να επανέλθουμε. Προς το παρόν όμως θα αρκεστούμε σε πολύ λίγα με αφορμή διάφορα γεγονότα που ξανάνοιξαν πρόσφατα πάλι τη συζήτηση.

Περί τουρισμού στην Πάτρα ο λόγος.

Advertisement

Πονεμένη ιστορία.

Ξεκάθαρα :

Η πόλη δεν έχει ούτε είχε ποτέ τουριστική κουλτούρα, ούτε αξιόλογο τουριστικό αντικείμενο να προσφέρει.

Και αυτό το λίγο, όσο και αν υπάρχει,  δεν το καλλιεργεί.

Το ακόμα χειρότερο είναι ότι ούτε υπάρχουν οι κατάλληλοι άνθρωποι.

Ο,τι γίνεται είναι αποσπασματικό , το πόδι και  περιχαρακωμένο για να εξυπηρετούνται μικροσυμφέροντα  προσωπικά, επαγγελματικά, πολιτικά και συντεχνιακά   χωρίς γερά θεμέλια, βάθος και προοπτική.

Απουσιάζει η συλλογική διάθεση και προσπάθεια.

Μοναδική προοπτική για την πόλη αποτελεί σήμερα ίσως, ως θεματικός, μόνο ο αθλητικός/ θαλάσσιος τουρισμός υπό αυστηρές προϋποθέσεις βέβαια.

Για να μη ματαιοπονούμε.

Comments are closed.