MENU

26 Ιουλίου 2023 Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Δήμητρης Παπαδόπουλος: Μπορούμε να αλλάξουμε τους συσχετισμούς στο Δήμο Πατρέων Views: 1242 Απόψεις, Επικαιρότητα, Πάτρα/Δυτ. Ελλάδα

Δήμητρης Παπαδόπουλος: Μπορούμε να αλλάξουμε τους συσχετισμούς στο Δήμο Πατρέων

Advertisement

Του Δημήτρη Παπαδόπουλου – Υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου με την παράταξη «Πάτρα Σπουδαία και Πάλι».

Η πολιτική ποτέ δεν αποτέλεσε  προνομιακό πεδίο προσφοράς και ενασχόλησης φιλικό προς ανθρώπους που επιθυμούν την ενασχόλησή τους για πρώτη φορά με τη δημόσια διοίκηση. Τόσο η τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και η κεντρική πολιτική σκηνή λειτουργούσαν αποτρεπτικά. Μπορούν να πετύχουν πρόσωπα που ο καθένας έχει πετύχει κοινωνικά, επαγγελματικά, επιστημονικά εκθέτοντας το όραμά του για την πόλη.

Στις δημοτικές εκλογές μια ομάδα τέτοιων πολιτών, ενεργών και δραστήριων, που δεν κουβαλάν «αμαρτίες» από τα παλιά, εμφανίζεται δυναμικά και κάνει την πρόταση για την υπέρβαση της Πάτρας! Ο λόγος προφανώς για τον Βασίλη Αϊβαλή και την παράταξη «Πάτρα Σπουδαία και Πάλι». Η ομάδα που συνδυάζει εμπειρία και κατάρτιση, σχέδιο και πρόγραμμα για την πόλη, ευαισθησία και πίστη σε αξίες όπως η αλληλεγγύη, η υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών και χώρων, συμμετοχή και ανοικτές διαδικασίες λήψης αποφάσεων. Από τους δημότες, με τους δημότες!

Ένα εγχείρημα ελπιδοφόρο και σημαντικό για να γυρίσει η Πάτρα σελίδα. Η παράταξη  χτίστηκε με κόπο και μεράκι, συναινέσεις και συνθέσεις, ενώνοντας το σύνολο των υγιών προοδευτικών δυνάμεων της πόλης. Ξεφεύγει από τα αυτοδιοικητικά στερεότυπα και δεδομένα.

Σε ένα περιβάλλον όπου κυριαρχούν οι κομματικές παρωπίδες, οι ανόητοι ανταγωνισμοί, ο Βασίλης πιστώνεται προσωπικά την ικανότητα να βάζει ανθρώπους διαφορετικών πολιτικών αποχρώσεων, όχι να συζητάνε ή να κάνουν μικροπολιτικά παζάρια, αλλά να συνεργάζονται και να σχεδιάζουν από κοινού μια διαφορετική πορεία για τον Δήμο μας. Μια πορεία ανάπτυξης, κοινωνικής δικαιοσύνης και αλληλεγγύης, για μία Πάτρα που θα νοιάζεται για όλους!

Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Οι δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου αποτελούν ευκαιρία, να αναδειχθεί και ψηφιστεί μια νέα αυτοδιοικητική πρόταση σύνθεσης για την Πάτρα της επόμενης πενταετίας. Η πόλη μας, με τις τεράστιες δυνατότητες είναι καθηλωμένη και υποτονική στις προκλήσεις του μέλλοντος. Στις εκλογές αυτές η παράταξη του Βασίλη Αϊβαλή «Πάτρα Σπουδαία και Πάλι» αποτελεί τον ισχυρό πόλο για την αλλαγή.

Με την σύμπραξη της δημοτικής παράταξης «ΩΡΑ Πατρών» που συμμετείχα από το 2019 ως υποψήφιος και συντονιστής για τέσσερα χρόνια, θα συμμετέχω ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Βασίλη Αϊβαλή. Είμαι πεπεισμένος, ότι η συνθετική πρόταση του έχει ήδη βάλει ισχυρές βάσεις διεκδίκησης του Δήμου Πατρέων. Το εγχείρημα συμπόρευσης μας δίνει την μόνη εναλλακτική πρόταση, για αλλαγή του συσχετισμού των τελευταίων χρόνων. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας οι νέοι και νέες, οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι, οι επιστήμονες, οι αυτοδιοικητικοί, όσοι νοιαζόμαστε για το αύριο της πόλης ώστε να δώσουμε νέα προοπτική. Με τη ματιά των ανθρώπων που μπορούν να κάνουν υπερβάσεις. Με αυτούς που θέλουν να δουν την πόλη μας σπουδαία και πάλι. Γιατί πολύ απλά «ἐμεῖς δὲν τραγουδᾶμε γιὰ νὰ ξεχωρίσουμε ἀδελφέ μου ἀπ᾿ τὸν κόσμο. Ἐμεῖς τραγουδᾶμε γιὰ νὰ σμίξουμε τὸν κόσμο.»

Comments are closed.