MENU

5 Σεπτεμβρίου 2021 Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Δωρεάν άθληση στην πλαζ από το Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Πατρέων Views: 405 Αθλητισμός, Ειδήσεις, Επικαιρότητα

Δωρεάν άθληση στην πλαζ από το Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Πατρέων

Advertisement

Το Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων Δήμου Πατρέων στο πρώην camping ΕΟΤ, συνεχίζει με το έμπειρο προσωπικό του τα προγράμματα άθληση στη φύση. Αξιοποιώντας το φυσικό περιβάλλον, το Πάρκο σχεδιάζει προγράμματα aqua aerobic, pilates και θεραπευτική γυμναστική για την Τρίτη ηλικία σε συνεργασία με τα ΚΑΠΗ του Κοινωνικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων. Στόχος είναι πρώτον,η εξοικείωση των πολιτών με αθλητικές δραστηριότητες, όπως η χειμερινή κολύμβηση, δεύτερον, η ανάδειξη του φυσικού κοινόχρηστου χώρου ως ευκαιρία αδάπανης ψυχαγωγίας και τέλος, η σωματική και συναισθηματική ενδυνάμωση. Ειδικότερα, η πρωτόγνωρη δοκιμασία του «αναγκαστικού εγκλεισμού» επέφερε στα άτομα τρίτης ηλικίας πολλαπλές και σημαντικές αλλαγές στην καθημερινότητά τους. Με το πρόγραμμα θεραπευτικής γυμναστικής δίνεται μια ευκαιρία να συμμετάσχουν τα άτομα αυτά σε υγιείς πρακτικές, που αποδεδειγμένα προσφέρουν αναζωογόνηση.

Αναλυτικά:
• AQUA AEROBIC
Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή, 10.00πμ – 11.00πμ
Σημείο συνάντησης: μεταξύ 1ου και 2ου πύργου ναυαγοσώστη

• PILATES
Τρίτη – Πέμπτη, 10.00πμ – 11.00πμ
Σημείο συνάντησης: υπαίθριος ημι-στεγασμένος χώρος του Πάρκου (εντός πρώην camping)

• ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ (65+)
Τρίτη – Πέμπτη, 9.00πμ – 10.00πμ
Σημείο συνάντησης: υπαίθριος ημι-στεγασμένος χώρος του Πάρκου (εντός πρώην camping)

Τα προγράμματα ξεκινούν από Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021. Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες να φέρουν μαζί τους ένα στρώμα γυμναστικής.

Για πληροφορίες:
τηλ: 2610436652, Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00πμ – 1.00μμ
email: parkoedu@gmail.com
Facebook: Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων Δήμου Πατρέων

Σημείωση:
Θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα για την προστασία της δημόσιας υγείας από το covid – 19. Για το λόγο αυτό, παρακαλούνται οι συμμετέχοντες να ακολουθούν με ακρίβεια τις οδηγίες των υπεύθυνων. Επίσης, το πρόγραμμα ενδέχεται να υποστεί τροποποιήσεις ανάλογα με τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα.

Υπεύθυνη για το σχεδιασμό και την υλοποίηση των προγραμμάτων είναι η δημοτική υπάλληλος, Γιώτα Φουράκη, γυμνάστρια και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στη Διαχείριση Γήρανσης και χρόνιων Νοσημάτων.

Υπεύθυνος για τον Συντονισμό του Πάρκου Εκπαιδευτικών Δράσεων είναι ο Βοηθός Δημάρχου, Γιώργος Μαγιάκης.

Comments are closed.