MENU

15 Μαρτίου 2026 Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εβδομάδα Ποίησης με εκδηλώσεις, αναγνώσεις ποιημάτων και δράσεις για παιδιά στο Πολύεδρο της Πάτρας – Αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη Views: 186 Επικαιρότητα, City Life, Βιβλίο, Εικαστικά, ΚirixAROUND, Πάτρα/Δυτ. Ελλάδα, Πολιτισμός

Εβδομάδα Ποίησης με εκδηλώσεις, αναγνώσεις ποιημάτων και δράσεις για παιδιά στο Πολύεδρο της Πάτρας – Αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη

Advertisement

Με ένα πολυήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων αφιερωμένο στην ποίηση, το Πολύεδρο στην Πάτρα συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης. Από τη Δευτέρα 16 έως το Σάββατο 21 Μαρτίου, ο χώρος φιλοξενεί αναγνώσεις ποιημάτων, παρουσιάσεις, δημιουργικές δράσεις και εκθέσεις, δίνοντας τη δυνατότητα στο κοινό της Αχαΐας να έρθει σε επαφή με τη σύγχρονη αλλά και την κλασική ποιητική δημιουργία.

Εκθέσεις και καθημερινές δράσεις

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας θα λειτουργεί στο Πολύεδρο έκθεση βιβλίων ποίησης, ενώ παράλληλα παρουσιάζεται η φωτογραφική έκθεση «Οι ποιητές στο Πολύεδρο», που αποτυπώνει στιγμές από τις πολυάριθμες ποιητικές εκδηλώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στον χώρο τα τελευταία 45 χρόνια.

Advertisement

Τα μεσημέρια της εβδομάδας θα είναι αφιερωμένα σε αναγνώσεις ποιημάτων, στο πλαίσιο της δράσης «45 χρόνια Ποίησης – Οι ποιητές και το έργο τους», μέσα από την οποία παρουσιάζονται ποιητές που έχουν φιλοξενηθεί στο Πολύεδρο.

Παράλληλα, συνεχίζεται η ατομική εικαστική έκθεση της Κατερίνας Μπότσαρη με τίτλο «Τα αντι-μνημεία του αύριο».

Αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη

Ξεχωριστή θέση στο πρόγραμμα έχει η εκδήλωση της Τετάρτης 18 Μαρτίου στις 8 μ.μ., αφιερωμένη στον Οδυσσέα Ελύτη, με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του νομπελίστα ποιητή.

Για το έργο και τη σημασία της ποίησής του θα μιλήσει η Ρούλα Αλεξανδροπούλου, Σύμβουλος Εκπαίδευσης Φιλολόγων Αχαΐας, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν αναγνώσεις ποιημάτων του Ελύτη. Στην εκδήλωση συμμετέχει και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Περιοχής Πατρών, ενώ το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να διαβάσει αγαπημένα ποιήματα του ποιητή.

Δημιουργικές συναντήσεις και αναγνώσεις ποιημάτων

Την Πέμπτη 19 Μαρτίου στις 6 μ.μ. συνεχίζονται οι δημιουργικές συναντήσεις με τίτλο «Με βελόνα και κλωστή». Πρόκειται για μια ανοιχτή συνάντηση δημιουργίας και συζήτησης, όπου οι συμμετέχοντες πλέκουν, κεντούν, ράβουν και ανταλλάσσουν ιδέες.

Την Παρασκευή 20 Μαρτίου στις 12:30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση «Ποιήτριες διαβάζουν ποίησή τους», με τη συμμετοχή των Μάρως Γαλάνη, Χριστίνας Καραντώνη, Νικολέττας Κατσιδήμα, Κατερίνας Μέτσιου, Καλλιόπης Μπαγουλή, Ελένης Σιγαλού, Βαρβάρας Χριστιά και άλλων δημιουργών.

Δράσεις για παιδιά και Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται το Σάββατο 21 Μαρτίου με δύο εκδηλώσεις. Από τις 10:30 έως τις 12:30 θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτική δράση για παιδιά με τίτλο «Με έμπνευση την ποίηση…», όπου μικροί συμμετέχοντες θα διαβάσουν ποιήματα και θα δημιουργήσουν τα δικά τους έργα.

Στη συνέχεια, στις 1 μ.μ., φίλοι της ποίησης θα διαβάσουν αγαπημένα τους ποιήματα στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης. Την εκδήλωση θα συνοδεύσει μουσικά ο κιθαρίστας Δημήτρης Μακρής.

Comments are closed.