MENU

1 Νοεμβρίου 2023 Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εκδήλωση για την διαδικτυακή πλατφόρμα Sαfe Ameα Views: 74 Ειδήσεις, Επικαιρότητα, Κοινωνία, Πάτρα/Δυτ. Ελλάδα

Εκδήλωση για την διαδικτυακή πλατφόρμα Sαfe Ameα

Advertisement

Ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ) και το Γραφείο ΑμεΑ του Δήμου, διοργάνωσαν χθες (Δευτέρα) το απόγευμα εκδήλωση για την πρωτοποριακή και επικαιροποιημένη διαδικτυακή πλατφόρμα Sαfe Ameα (www.safeamea.gr) που αφορά τα άτομα με αναπηρία, στην Αγορά Αργύρη.

Στην συνάντηση – ενημέρωση των πολιτών, συλλόγων και φορέων ΑμεΑ παρουσιάστηκε η πλατφόρμα SafeAmea, η οποία δίνει τη δυνατότητα να χαρτογραφηθούν τα άτομα με αναπηρία οποιασδήποτε μορφής που χρειάζονται ειδική διαχείριση σε περίπτωση κρίσης για την ασφαλή απομάκρυνσή τους από την κατοικία τους.

Σε περίπτωση συμβάντος στην περιοχή η Πολιτική Προστασία του Δήμου, μετά την καταγραφή στην πλατφόρμα, θα μπορεί να γνωρίζει την ύπαρξη ατόμου που χρειάζεται ιδιαίτερη συνδρομή ώστε να ενημερώσει τις υπηρεσίες άμεσης παρέμβασης (Πυροσβεστική, Αστυνομία, ΕΚΑΒ κ.α.) για να μεταφερθεί το άτομο με ασφάλεια.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο Πρόεδρος του ΚΟΔΗΠ, Θεόδωρος Τουλγαρίδης και Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Μιχάλης Αναστασίου.

Την πλατφόρμα παρουσίασε ο Καθηγητής Σπυρίδων Δενάζης, από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατεών, δίνοντας όλη την απαραίτητη καθοδήγηση για την διαδικασία εγγραφής τόσο του κάθε πολίτη ΑμεΑ όσο και των συλλόγων και φορέων που θέλουν να εγγράψουν τα μέλη τους.

Στην συνέχεια, η Ιουλία Συροκώστα. δημοτική σύμβουλος και Υπεύθυνη του Γραφείου ΑμεΑ του Δήμου Πατρέων, παρουσίασε τον τρόπο που η πλατφόρμα υποστηρίζεται από το Γραφείο ΑμεΑ του ΚΟΔΗΠ και όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει έως σήμερα για την λειτουργία, υποστήριξη και εξέλιξη της πλατφόρμας.

Την συζήτηση συντόνισε η Προϊσταμένη του Τμήματος ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠΑμεΑ, ΘΕΡΙΝΑ ΚΔΑΠ Κατερίνα Νικολακοπούλου.

Στην ενημερωτική αυτή εκδήλωση, παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι Φορέων και Συλλόγων όπως η ΠΑΣΠΑ Αχαΐας, ο Σύλλογος Ρευματοπαθών Πάτρας, η Ελληνική Ένωση Ασθενών Σκλήρυνσης κατά Πλάκας, η Μέριμνα, η ΠΟΜΑμεΑ, ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του ΚΔΑΠΑμεΑ «ΑΜΠΕΤ ΧΑΣΜΑΝ¨», ο ΚΟΙΣΠΕ «ΦΑΡΟΣ», Η Ομάδα Εθελοντών ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ, το Σωματείο Ατόμων με Ψυχική Αναπηρία ΣΘΕΝΟΣ, η Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Δυτικής Ελλάδος και ο Αθλητικός Σύλλογος Κωφών Πάτρα 82, καθώς και απλοί πολίτες που ήθελαν να ενημερωθούν για την συγκεκριμένη πλατφόρμα.

Comments are closed.