MENU

29 Μαρτίου 2023 Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ευσταθία Γιαννιά: Επισκέψεις σε ιδρύματα και δομές της Πάτρας Views: 176 Ειδήσεις, Επικαιρότητα, Πάτρα/Δυτ. Ελλάδα, Πολιτική

Ευσταθία Γιαννιά: Επισκέψεις σε ιδρύματα και δομές της Πάτρας

Advertisement

Επισκέψεις σε ιδρύματα και δομές της Πάτρας με έντονο κοινωνικό «αποτύπωμα» πραγματοποίησε η πολιτευτής Αχαΐας της Ν.Δ., Ευσταθία Γιαννιά.  Συγκεκριμένα, η κα Γιαννιά επισκέφθηκε τα Κέντρα Παιδικής Μέριμνας Αρρένων (Σκαγιοπούλειο) και Θηλέων Πατρών, το ΘΠΚ «Μέριμνα», το Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο-Οίκος Φροντίδας Ηλικιωμένων, την «Κιβωτό της Αγάπης» και τον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα».

 Στη διάρκεια των επισκέψεων η κα Γιαννιά συζήτησε με τις διοικήσεις των ιδρυμάτων και των δομών τον τρόπο λειτουργίας τους, τις ανάγκες και τις αδυναμίες τους, οι οποίες επικεντρώνονται κυρίως, στην έλλειψη πόρων, προσωπικού και σε μερικές περιπτώσεις, υποδομών. Παράλληλα, συζητήθηκαν και τα προβλήματα που προέκυψαν λόγω της υγειονομικής κρίσης, αλλά και για τις ενέργειες των διοικήσεων να «θωρακίσουν» τους φιλοξενούμενους και τους τροφίμους από τον κορωνοϊό.

Επίσης, έγινε αναφορά στις κοινωνικές πολιτικές που υλοποιεί το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τη διευκόλυνση και την ολιστική βοήθεια που χρειάζονται οι ευάλωτοι συμπολίτες μας, για την αποϊδρυματοποίηση και για το νέο σχέδιο νόμου που εξασφαλίζει ποιοτική ζωή για τα παιδιά, τους ηλικιωμένους και τα άτομα με αναπηρία.

Η κα Γιαννιά ευχαρίστησε τα μέλη των διοικήσεων για το σημαντικό κοινωνικό έργο που επιτελούν και δήλωσε το αμέριστο ενδιαφέρον και στήριξή της για την εύρυθμη λειτουργία τους.

Comments are closed.