MENU

11 Ιανουαρίου 2023 Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού» από το σπιράλ Views: 207 Ειδήσεις, Επικαιρότητα, Πάτρα/Δυτ. Ελλάδα, Πολιτική

«Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού» από το σπιράλ

Μία εκδήλωση της #Νεολαίας της παράταξης για μαθητές Λυκείου και τους γονείς τους

Advertisement

Μία ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού με τίτλο «Αν η σταδιοδρομία ήταν σπιράλ…» διοργανώνει η #Νεολαία της δημοτικής παράταξης σπιράλ το ερχόμενο Σάββατο 14 Ιανουαρίου, στις 5 το απόγευμα στο θέατρο act (ψηλά στις σκάλες της Γεροκωστοπούλου). Η δράση απευθύνεται σε μαθητές όλων των τάξεων του Λυκείου και στους γονείς τους και πρόκειται για ένα ταχύρυθμοεπιστημονικό πρόγραμμα που παρέχει γνώση και ενημέρωση, το οποίο το σπιράλ θα προσφέρει εντελώς δωρεάν σε όποιους ενδιαφέρονται να το παρακολουθήσουν.

Τι σημαίνει να σπουδάζεις στο Πανεπιστήμιο; Ποια είναι τα κριτήρια επιλογής σπουδών; Πως ένας μαθητής οργανώνει τη μελέτη του και πως διαχειρίζεται το άγχος του; Απαντήσεις σε αυτά και άλλα παρόμοια ερωτήματα θα δώσει ο εξειδικευμένος Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού Σπύρος Ζαφειρόπουλος που θα βρεθεί στην Πάτρα, καλεσμένος του σπιράλ, προκειμένου να συμβουλέψει μαθητές και γονείς μέσα από μια διαδραστική διαδικασία. Κατά την εκδήλωση θα παρουσιαστούν επίσης οι αλλαγές στις Πανελλήνιες Εξετάσεις του 2023, ενώ οι γονείς θα ενημερωθούν για το πώς μπορούν να υποστηρίξουν τα παιδιά τους σε αυτή την ιδιαίτερη περίοδο της ζωής τους.

Ο Σπύρος Ζαφειρόπουλος είναι Σύμβουλος Εργασίας και Εκπαίδευσης, διαχειριστής του Κέντρου Ακαδημαϊκής και Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας “Orientation  – Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας” με έδρα την Αμαλιάδα.Είναι πτυχιούχος Ανωτάτης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ) του Προγράμματος Ειδίκευσης Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΠΕΣΥΠ). Συνεργάζεται με εταιρίες που δραστηριοποιούνται και καινοτομούν στο χώρο των ψυχομετρικών τεστ και είναι πιστοποιημένος για τη χρήση και εφαρμογή ψυχομετρικών εργαλείων επαγγελματικού προσανατολισμού. Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΕΛ.Ε.ΣΥ.Π.)και πιστοποιημένος από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.).

Σημειώνεται πως με τη συγκεκριμένη ημερίδα η #Νεολαία του σπιράλ συνεχίζει έναν κύκλο επιτυχημένων πρωτοβουλιών που ξεκίνησαν τον περασμένο Νοέμβριο. Έχουν προηγηθεί μία ανοικτή συζήτηση νέων της Πάτρας με τον Πέτρο Ψωμά, μία παράσταση standup και η βράβευση Πατρινών μαθητών και φοιτητών που διακρίθηκαν πρόσφατα σε πανελλαδικούς και διεθνείς διαγωνισμούς. Μετά την ημερίδα σταδιοδρομίας του Σαββάτου οι δράσεις θα συνεχιστούν με μία διαδικτυακή συζήτηση του επικεφαλής του σπιράλ με νέους Πατρινούς που ζουν, σπουδάζουν και εργάζονται στο εξωτερικό.

Comments are closed.