MENU

14 Απριλίου 2024 Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Με κατανυκτική μεγαλοπρέπεια οι Δ’ Χαιρετισμοί στο εκκλησάκι του Στρουμπείου Views: 182 Ειδήσεις, Επικαιρότητα, Κοινωνία, Πάτρα/Δυτ. Ελλάδα

Με κατανυκτική μεγαλοπρέπεια οι Δ’ Χαιρετισμοί στο εκκλησάκι του Στρουμπείου

Advertisement

Με κατανυκτική μεγαλοπρέπεια τιμήθηκαν οι Δ’ Χαιρετισμοί στο εκκλησάκι του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών-Στρουμπείου (το οποίο είναι αφιερωμένο στην Αγία Αικατερίνη), την Παρασκευή στις 12 Απριλίου 2024 το μεσημέρι και ώρα 12:00-13:00 μ.μ., παρουσία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ.Χρυσάνθου, του Αρχιμανδρίτη π.Αμβροσίου Γκουρβέλου, του π.Κωνσταντίνου Δαραμούσκα και του διακόνου Παναγιώτη Γιαννόπουλου. Τη Θεία λειτουργία τίμησαν με την παρουσία τους: η Σύμβουλος Εκπαίδευσης 3ης θέσης δασκάλων και Οργανωτική Συντονίστρια του ΠΕΚΕΣ Δυτ. Ελλάδας, κ.Αικατερίνη Νικολακοπούλου, ο (τέως) επίκ. καθηγητής του Π.Τ.Δ.Ε. Πανεπιστημίου Πατρών κ.Ιωάννης Καραντζής, ο Πρόεδρος της Φιλοτελικής Εταιρείας Πατρών, κ.Ηλίας Φαρμάκης, εκπαιδευτικοί όμορων σχολείων, πολλοί γονείς-παππούδες και γιαγιάδες των μαθητών/-τριών του σχολείου, ευλαβείς πολίτες, τους οποίους υποδέχτηκε η Διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών-Στρουμπείου, κ.Πηνελόπη Φραντζή. Οι μαθητές/-τριες του σχολείου παρέστησαν στην Ακολουθία, έχοντας υποδειγματική παρουσία καθόλη τη διάρκεια των Χαιρετισμών.

Μια ιδέα που πρωτοσυζητήθηκε τον Νοέμβριο του 2023 (24-11-2023) από τον Αρχιμ.Αμβρόσιο Γκουρβέλο, τον π.Κων/νο Δαραμούσκα και τη Διευθύντρια κ.Πηνελόπη Φραντζή έγινε πράξη, χάρη στη συνεργασία όλου του εκπαιδευτικού προσωπικού του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών-Στρουμπείου, καθώς και του Βοηθητικού Προσωπικού, αλλά και της πρεσβυτέρας και συνταξιούχου εκπαιδευτικού κ.Μαρίνας Μπαρούση, οι οποίοι προετοίμασαν τον χώρο της Εκκλησίας για να ακουστούν οι ύμνοι προς της Θεοτόκον: «Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε», «Τη Υπερμάχω», «Ὦ πανύμνητη Μητέρα», « Ἄσπιλε, ἀμόλυντε, ἄφθορε, ἄχραντε, ἁγνὴ Παρθένε, Θεόνυμφε Δέσποινα».

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Π.Ε. και Δ.Ε. Δυτικής Ελλάδας, κ.Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν παρέστη, αλλά έστειλε τις ευχές του. Ομοίως ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, κ.Νικόλαος Κλάδης, έστειλε αντιπροσωπεία υπαλλήλων να παρακολουθήσουν την Ακολουθία.

Χρέη ψαλτών ανέλαβαν οι: κ. Ελευθέριος Πολυκρέτης (Αμοργιανός συγγραφέας και ποιητής), ο κ.Ηλίας Γκοτσόπουλος (Πρώην Διευθυντής Δημοτικού Σχολείου) και ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός, κ.Ιωάννης Καββαδάς.

Comments are closed.