MENU

11 Σεπτεμβρίου 2022 Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ομάδα για παιδιά 11-12 ετών από το Κέντρο Πρόληψης Αχαΐας Καλλίπολις Views: 231 Ειδήσεις, Επικαιρότητα, Κοινωνία, Πάτρα/Δυτ. Ελλάδα

Ομάδα για παιδιά 11-12 ετών από το Κέντρο Πρόληψης Αχαΐας Καλλίπολις

Advertisement

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αχαΐας «Καλλίπολις» πρόκειται να υλοποιήσει στην Πάτρα ομάδα για παιδιά ηλικίας 11-12 ετών, με θέμα «Τον εαυτό μου εξερευνώ και ανακαλύπτω…. θησαυρό».

Η ανάγκη ενίσχυσης αυτοεκτίμησης των παιδιών είναι διαχρονική καθώς όλοι αντιλαμβανόμαστε τις έντονες αλλαγές που βιώνουν, σε κάθε στάδιο της εξελικτικής τους πορείας. Τα παιδιά χρειάζονται την αγάπη και την επιβεβαίωση των άλλων, ένα πλαίσιο εμπιστοσύνης και ασφάλειας καθώς και ξεκάθαρα όρια στα οποία θα ξέρουν ότι μπορούν να κινηθούν.

Στην ομάδα τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία ….

  • Να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους,
  • Να συνειδητοποιήσουν ότι είναι μοναδικά και ξεχωριστά άτομα, αναγνωρίζοντας τις δυνάμεις τους, τις δυνατότητές τους και τα ατομικά χαρακτηριστικά τους,
  • Να καλλιεργήσουν την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, ανακαλύπτοντας κι άλλα πράγματα για τον εαυτό τους,

Κατά την διάρκεια των 8 συναντήσεων, τα παιδιά θα εργαστούν σε ζευγάρια ή σε μικρές ομάδες μοιράζοντας τις σκέψεις, τα συναισθήματα αλλά και  τις εμπειρίες τους με τα υπόλοιπα παιδιά στην ολομέλεια του κύκλου. Αξιοποιώντας βιωματικές δραστηριότητες όπως ο καταιγισμός ιδεών τα παιχνίδια ρόλων, τα εικαστικά, η δραματοποίηση,  η κίνηση, οι  δραστηριότητες δημιουργικής έκφρασης, δίνεται έμφαση στο σημαντικό ρόλο που παίζει η εμπειρία στη διαδικασία της μάθησης.

Επιπρόσθετα, παράλληλα με την ομάδα των παιδιών, πρόκειται να  υλοποιηθούν 2 εργαστήρια γονέων με θέμα την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης των παιδιών. Στα εργαστήρια θα έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν όσοι από τους γονείς της ομάδας παιδιών το επιθυμούν. Το πρώτο εργαστήριο γονέων θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 17:30-19:30.

Η ομάδα στην οποία μπορούν να συμμετέχουν παιδιά ηλικίας 11-12 ετών, θα πραγματοποιεί τις συναντήσεις της κάθε Παρασκευή, από 14 Οκτωβρίου 2022 έως 9 Δεκεμβρίου 2022 και ώρες 17:00-19:00.  Οι συναντήσεις των ομάδων θα γίνονται στα γραφεία του Κέντρου Πρόληψης Αχαΐας «Καλλίπολις» επί της Ν.Ε.Ο. Πατρών – Αθηνών 35, έναντι του Αρχαιολογικού Μουσείου, στον πρώτο όροφο.

Λόγω του περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για περισσότερες πληροφορίες και για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα του Κέντρου Πρόληψης: 2610.226948 & 2610.623290, καθημερινά 8:00-15:00 (Υπεύθυνη: κ. Σπυριδούλα Μπεκίρη ) ή στο email: kpachaia@pat.forthnet.gr.  στην ιστοσελίδα: https://kpachaia.gr/ και στο https://www.facebook.com/kpachaiaskallipolis/.

Comments are closed.