MENU

23 Οκτωβρίου 2021 Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Περιμένοντας την …Σεμίνα (Διγενή) Views: 432 Ειδήσεις, Επικαιρότητα, Κοινωνία, Πάτρα/Δυτ. Ελλάδα

Περιμένοντας την …Σεμίνα (Διγενή)

Advertisement

Η πολύ γνωστή και καταξιωμένη δημοσιογράφος Σεμίνα Διγενή βρέθηκε στην Πάτρα, στο βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Σύγχρονη Εποχή, της οδού Κανακάρη 159 την περασμένη Πέμπτη 21 Οκτωβρίου για την παρουσίαση του νέου και πολύ ενδιαφέροντος βιβλίου της , «Αποδελτίωση» που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή.


Το συγκεκριμένο βιβλίο κλείνει μέσα του ορισμένες από τις πιο δυνατές στιγμές της κ. Διγενή στη δημοσιογραφία, στον ηλεκτρονικό και έντυπο Τύπο.
Στην επιτυχημένη και απέριττη εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου μίλησαν ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης και ο συνθέτης και νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Λουκάς Θάνος.
Η πρόσθετη σημασία της παρουσίας της Σεμίνας Διγενή στην Πάτρα ήταν ότι από τον Φεβρουάριο του 2020 διατηρεί και την ιδιότητα της ( άμισθης ) Συμβούλου του Δημάρχου Πατρέων σε θέματα Πολιτισμού.
Το υπενθύμισε, στη διάρκεια της παρέμβασής του, ο κύριος Πελετίδης διευκρινίζοντας ότι η συνεργασία αυτή αδράνησε καθώς συνέπεσε με την έναρξη της πανδημίας αλλά εξέφρασε την βεβαιότητα ότι τώρα θα ενεργοποιηθεί «για να γίνουν όλα όσα έχουν σχεδιάσει».
Σε αναμονή ή λοιπόν…
Όπως είχε, τότε, ανακοινωθεί από τον Δήμο “Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, συναντήθηκε με την γνωστή δημοσιογράφο, παρουσιάστρια και συγγραφέα, Σεμίνα Διγενή και από κοινού συμφωνήθηκε να συμβάλλει στην ανάδειξη και την προβολή του Πολιτισμού της πόλης μας».
Είναι γνωστό η κ. Σεμίνα Διγενή είχε εκλεγεί ευρωβουλευτής το 2019 με το ΚΚΕ. Στη συνέχεια παραιτήθηκε καθώς κατήλθε στον στίβο των εθνικών εκλογών τον Ιούλιο του 2019. όπου αναδείχθηκε πρώτη σε σταυρούς προτίμησης, αλλά το κόμμα της, δεν εξέλεξε βουλευτή στην Α’ Πειραιά.
Αν και δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις μερικά βιογραφικά στοιχεία : Η Σεμίνα Διγενή σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στη Σιένα και Ηλεκτρονική Δημοσιογραφία στην Ρώμη. Υπήρξε μέλος της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών Ιταλίας, Εργάστηκε στις εφημερίδες «Ελευθεροτυπία», «Αυγή», «Εξόρμηση», «Απογευματινή», «Εθνος της Κυριακής», «Αδέσμευτος Τύπος», στην ιταλική «ΑVANTI», στα ραδιόφωνα του «ΣΚΑΙ», «Αντέννα», του «Δεύτερου Προγράμματος» της ΕΡΤ και σε πολλά περιοδικά. Υπήρξε αρχισυντάκτρια, , εμπνεύστρια πολλών τηλεοπτικών προγραμμέτων, που σημείωσαν μεγάλη επιτυχία και παρουσιάστρια εκπομπών στη δημόσια και ιδιωτική τηλεόραση από το 1982 μέχρι το 2009.
Διετέλεσε επίσης, Διευθύντρια Προγράμματος του τηλεοπτικού σταθμού «ALPHA», Σύμβουλος Προγράμματος στην ΕΡΤ και παραγωγός ντοκιμαντέρ στην Αμερική, Κούβα, Γαλλία, Μεγ. Έχει βραβευτεί για το έργο και την προσφορά της στην ελληνική τηλεόραση και για την πολυετή φιλανθρωπική της δράση. Από το 2009 είναι πρόεδρος της ΜΕDΙΑSΟUΡ Α.Ε., δύο από τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της οποίας, είναι τα δημοφιλή sites mediasoup.gr και onlytheater.gr . Τα τελευταία χρόνια ήταν υπεύθυνη Πολιτισμού στην εφημερίδα REAL NEWS, όπου διατηρεί το δισέλιδο ΜAGIC BUS και κάθε Παρασκευή βράδυ, επιμελείται και παρουσιάζει στον ραδιοφωνικό σταθμό REAL FM την εκπομπή FEELING GOOD. Συνεργάζεται με τον «Ριζοσπάστη» και το Lifo.


ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞ. ΒΡΗΣ

Comments are closed.