MENU

26 Μαρτίου 2023 Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πραγματοποιήθηκε η αναπαράσταση της Ορκωμοσίας των Αγωνιστών της Πάτρας – ΕΙΚΟΝΕΣ Views: 236 Ειδήσεις, Επικαιρότητα, Κοινωνία, Πάτρα/Δυτ. Ελλάδα

Πραγματοποιήθηκε η αναπαράσταση της Ορκωμοσίας των Αγωνιστών της Πάτρας – ΕΙΚΟΝΕΣ

Advertisement

Με τον δέοντα σεβασμό απέναντι στους Ήρωές μας οι «Μωραΐτες εν Χορώ» πραγματοποίησαν σήμερα την τέταρτη Αναπαράσταση της Ορκωμοσίας των Αγωνιστών της Πάτρας στον ιστορική πλατεία του Αγίου Γεωργίου στην Άνω Πόλη της Πάτρας. Κεντρικός Ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο κύριος Κωνσταντίνος Πλαπούτας, πρόεδρος του Ομίλου Απογόνων Αγωνιστών 1821 ενώ στην αναπαράσταση πήραν μέρος φέτος και οι Κεφαλλήνες από τα Φωκάτα, τιμώντας έτσι τον Βασίλειο Ορκουλάτο που έπεσε στην Πάτρα την 21η Μαρτίου 1821.

Παρών και ο Σύλλογος Αρκάδων Πατρών 

Ο Σύλλογος Αρκάδων Πατρών  «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» κατέθεσε στεφάνι στο πλαίσιο της αναπαράστασης της Ορκωμοσίας των Αγωνιστών της Πάτρας του 1821 «ΖΗΤΩΣΑΝ ΟΙ ΑΡΓΗΧΟΙ», που διοργάνωσε ο Λαογραφικός & Ιστορικός Σύλλογος «Μωραΐτες εν Χορώ» με τη συμμετοχή του Σύλλογου Ιστορικής Αναβίωσης «Βοστίτσα 1821» από το Αίγιο και υλοποιήθηκε με τη στήριξη του Ομίλου Απογόνων Αγωνιστών 1821 και υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή τους: «Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια γι’ αυτή τη διοργάνωση στο Λαογραφικό και Ιστορικό Σύλλογο «Μωραΐτες εν Χορώ» και στον Πρόεδρο του Συλλόγου Σπύρο Τσόκανο, όπως και για το ευρύτερο πολυσήμαντο έργο τους στη διάσωση και στη διάδοση της ιστορικής γνώσης.

Το ελάχιστο που οφείλουμε στην ιερή αυτοθυσία των αγωνιστών του 1821, που έδωσαν τη ζωή τους «για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την ελευθερία», είναι να τους μνημονεύουμε, να τους τιμούμε και να κάνουμε πράξη στη ζωή μας τις αξίες και τα ιδανικά που μας παρέδωσαν.»

Comments are closed.