MENU

8 Οκτωβρίου 2022 Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Προμηθέας: Πήρε το ροζ φύλλο αγώνα κόντρα στο Λαύριο Views: 236 Αθλητισμός, Ειδήσεις, Επικαιρότητα, Πάτρα/Δυτ. Ελλάδα

Προμηθέας: Πήρε το ροζ φύλλο αγώνα κόντρα στο Λαύριο

Advertisement

Προμηθέας κατέκτησε το πρώτο ροζ φύλλο αγώνα στην 31η Basket League. Η ομάδα της Πάτρας στο εναρκτήριο παιχνίδι της νέας σεζόν επικράτησε με 90-80 εκτός έδρας επί του Λαυρίου Megabolt σε μία αναμέτρηση με καλό ρυθμό που πήγε υψηλό σκορ. Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ενώ όταν οι γηπεδούχοι κατάφεραν να επιστρέψουν στο παιχνίδι, βρήκαν τις λύσεις ώστε να φτάσουν στην επικράτηση.

Ο Αρνόλντας Κουλμπόκα πέτυχε το πρώτο double double της χρονιάς τελειώνοντας το παιχνίδι με 20 πόντους και 11 ριμπάουντ, ενώ 20 πόντους είχε και ο Αντονι Κάουαν, ενώ ο Τρέβις Σίμπσον σημείωσε 15 πόντους. Για την ομάδα του Λαυρίου, ο Σάβιον Φλαγκ ήταν επίσης «διπλός» με 19 πόντους και 12 ριμπάουντ, ενώ οι Πέτρος Γερομιχαλός και Αρ Τζέι Κόουλ είχαν από 16 πόντους.

Το Λαύριο Megabolt μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, δεν έκανε εύκολα το λάθος ενώ σουτάροντας με εξαιρετικά ποσοστά έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενο με 26-21. Σταδιακά όμως ο Προμηθέας βρήκε ρυθμό στην επίθεσή του, αλλάζοντας την εικόνα της αναμέτρησης. Με τον Τρέβις Σίμπσον να ευστοχεί σε τρία διαδοχικά τρίποντα άνοιξε τη διαφορά ξεφεύγοντας με 38-47 στο 18′ ενώ ξεπέρασε τους 50 πόντους πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με προβάδισμα 54-43.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ένα σερί 11-0 από το Λαύριο Megabolt έφερε τους γηπεδούχους σε απόσταση ενός σουτ, με τον Φλαγκ να μειώνει σε 56-58. Οι απάντηση των Πατρινών ήταν άμεση αρχικά διατηρώντας το προβάδισμα και κλείνοντας την τρίτη περίοδο με προβάδισμα 7 πόντων (66-73). Με τον Κουλμπόκα να δίνει λύσεις κοντά στο καλάθι, ο Προμηθέας παρέμεινε σε απόσταση ασφαλείας ενώ με ένα καλάθι του Κακλαμανάκη και ένα τρίποντο του Κάουαν, προσπέρασε με 88-75 δυόμισι λεπτά πριν από το φινάλε. Η εικόνα δεν άλλαξε ως το τέλος με τον Προμηθέα να παίρνει τη νίκη με 90-80.

Τα δεκάλεπτα: 26-21, 43-54, 66-43, 80-90.

Ροή Ειδήσεων

Comments are closed.