MENU

5 Ιουλίου 2021 Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πρώτη ημέρα καραγκιόζη στις γειτονιές της Πάτρας Views: 501 Ειδήσεις, Θέατρο, Πάτρα/Δυτ. Ελλάδα, Πολιτισμός

Πρώτη ημέρα καραγκιόζη στις γειτονιές της Πάτρας

Advertisement

Οι γειτονιές της Πάτρας για μία ακόμα φορά, αποδεικνύουν γιατί η πρωτεύουσα της Αχαΐας είναι η κοιτίδα του Καραγκιόζη. Γιατί η Πάτρα ήταν και παραμένει για το θέατρο Σκιών, ένα σταυροδρόμι, όπου στη μάχη με το χρόνο και να τα νέα…ήθη ο μακρυχέρης καμπούρης θα βγαίνει πάντα νικητής.

Αυτό προκύπτει από την ανταπόκριση του κοινού στην πρεμιέρα της ενότητας «Ο Καραγκιόζης στις γειτονιές», που πραγματοποιείται και φέτος από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων σε συνεργασία με Πολιτιστικούς Συλλόγους.

Ο χώρος του παλαιού δημοτικού σχολείο στα Άνω Συχαινά, ήταν το βράδυ της Κυριακής (χθες) η αφετηρία των παραστάσεων, με τον καραγκιοζοπαίχτη Χρήστο Πατρινό να παρουσιάζει στο μπερντέ, έναν καραγκιόζη «Επαναστάτη». Τίτλος της παράστασης « Άνθρωπος αγράμματος και η επανάστασή του». Η παράσταση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Άνω Συχαινών «Ο προφήτης Ηλίας».

Comments are closed.