MENU

28 Μαρτίου 2023 Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Στις κάλπες η χώρα στις 21 Μαΐου – Η ανακοίνωση Μητσοτάκη Views: 229 Ειδήσεις, Επικαιρότητα, Πολιτική

Στις κάλπες η χώρα στις 21 Μαΐου – Η ανακοίνωση Μητσοτάκη

Advertisement

Την προκήρυξη εκλογών στι 21 Μαΐου ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισήγησή του στο τελυταίο υπουργικό συμβούλιο. Όπως είπε η σημερινή μας συνεδριαση συμπλήρωνει έναν κύκλο 50 τακτικών συνεδριάσεων Υπουργικού Συμβουλιου που μεταφράζεται σε 402 νόμους που καλύπτουν όλο το φάσμα της δημόσιας πολιτικής .

Ο κ. Μητσοτάκς μίλησε για πρωτοβουλίες που υλοποιηθηκαν ενώ «αντιμετωπίσαμε αλλεπάλληλες κρίσεις». Εξελίξεις, που όπως είπε, η πολιτεία ύψωσε ισχυρά αναχώματα. Ο πρωθυπουργός μίλησε και για την τραγωδία στα Τέμπη ανέδειξε ελλείψεις του κράτους και νησιδες αναχρονισμού. Τόνισε ότι η ανατροπή όλων αυτών είναι προτεραιότητς για την επόμενη μέρα .

Η χώρα και πολίτες χρειάζονται καθαρόυς ορίζοντες είπε και ανακοίνωσε ότι οι εκλογές θα γίνουν την 21η Μαΐου ενώ οι δεύτερες το εργότερο μέχρι τις αρχές Ιουλίου. Όπως είπε είναι προγραμματισμός σύμφωνα με τις συνταγματικές προθεσμίες.

Ακόμα τόνισε ότι οι πρώτη κάλπη θα δείξει ποιος θα κυβερνήσει ενώ η δεύτερη πώς θα κυβερνήσει. «Οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν στη λήξη τη ς τετραετίας όπως εξαρχής είχα δεσμευτεί. Θα γίνουν την Κυριακή 21 Μαΐου. Και αν χρειαστεί δεύτερη αναμέτρηση ώστε ναακυρωθεί η περιπέτεια της απλής αναλογικής αυτή θα πραγματοποιηθεί το αργότερο μέχρι τις αρχές Ιουλίου».

Αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία σημαίνει ισχυρή Ελλάδα σημείωσε.

Comments are closed.