MENU

3 Απριλίου 2024 Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Συνάντηση Β. Καραχάλιου- Χρ. Μπούρα για το «Δυτική Ελλάδα 2024» Views: 232 Ειδήσεις, Επικαιρότητα, ΚirixAROUND, Οικονομία, Πανεπιστήμιο Πατρών, Πάτρα/Δυτ. Ελλάδα

Συνάντηση Β. Καραχάλιου- Χρ. Μπούρα για το «Δυτική Ελλάδα 2024»

Advertisement

Με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστο Μπούρα συναντήθηκε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας Βαγγέλης Καραχάλιος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που έχουν να κάνουν με το Ανώτατο Εκπαιδευτικό ίδρυμα και τη σχέση του με την πόλη, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί η παραγόμενη σε αυτό έρευνα και γνώση να λειτουργήσει ως αναπτυξιακός μοχλός για την ευρύτερη περιοχή.

Ο κ. Καραχάλιος έκανε γνωστή στον Πρύτανη την πρόταση «Δυτική Ελλάδα 2040» και το πλαίσιο λειτουργίας ενός τέτοιου Οργάνου διαλόγου και  παρακολούθησης ζητημάτων μακροπρόθεσμης στρατηγικής ανάπτυξης της περιοχής και επεσήμανε ότι σε μια τέτοια προσπάθεια η συμβολή του Πανεπιστημίου θα είναι καθοριστικής σημασίας καθώς αποτελεί μια τεράστια δεξαμενή γνώσης και επιστημονικής προσέγγισης σε πολλά επίπεδα.

«Το Πανεπιστήμιο της Πάτρας είναι μια βαριά βιομηχανία καινοτομίας,  επιστημονικής γνώσης και παραγωγής νέων πολλά υποσχόμενων επιστημόνων. Η σύνδεσή του με την κοινωνία, τους Φορείς και την αγορά εργασίας, μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά επωφελής για την πορεία της Δυτικής Ελλάδας και την τοποθέτησή της απέναντι σε σύγχρονα προβλήματα» ανέφερε μετά τη συνάντηση ο κ. Καραχάλιος.  «Ο κ. Πρύτανης συμφώνησε με την ανάγκη δημιουργίας ενός Οργάνου που θα ενώνει  φορείς και πολίτες  και θα συμβάλει  έτσι ώστε να λαμβάνονται οι σωστές αποφάσεις την κατάλληλη στιγμή, με βάση τα επιστημονικά και ρεαλιστικά δεδομένα. Προχωράμε με αισιοδοξία για να κάνουμε τα επόμενα βήματα έχοντας ως γνώμονα  την πεποίθηση ότι η συνεργασία αποτελεί το μόνο σίγουρο δρόμο για να καταφέρουμε όσα μας αξίζουν ως περιοχή».

Comments are closed.