Η ανακοίνωση της Achaia Clauss:
Τις πρώτες πρωινές ώρες της 5ης Σεπτεμβρίου 2026, ξέσπασε φωτιά στο κτίριο υποδοχής και φιλοξενίας των επισκεπτών της Achaia Clauss, την Καβα Δανιηλιδος.
Η φωτιά κατέστρεψε το εσωτερικό του κτιρίου και του παρακείμενου πύργου, καθώς και το ιστορικό του ρολόι. Οι προσπάθειες των ανθρώπων του οινοποιείου είναι προσηλωμένες στην αποκατάσταση των ζημιών και την αναβίωση του ρολογιού, με την πίστη και τη δέσμευση ότι θα χτυπήσει ξανά σύντομα.
Το ιστορικό αρχείο του οινοποιείου και το Αυτοκρατορικό Κελλάρι με τις παλαιές σοδειές, βρίσκονται σε κτίρια που παραμένουν άθικτα.
Η ομάδα του οινοποιείου στέκεται με δέος, αγάπη και επιμονή μπροστά στο δύσκολο έργο που έχουμε μπροστά μας.
Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, στην Πολιτική Προστασία και στο Υπουργείο Πολιτισμού για την άμεση ανταπόκρισή τους, αλλά και στους ανθρώπους και φίλους του οινοποιείου που προσφέρουν από την πρώτη στιγμή την υποστήριξή τους.
Το οινοποιείο θα ανοίξει άμεσα τις πύλες του στους επισκέπτες.
Το ΔΣ του Οινοποιείου της Achaia Clauss






















