MENU

13 Απριλίου 2024 Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Παρουσίαση του βιβλίου της Νίκης Λαμπροπούλου «Η Δημιουργικότητα και η Δημιουργική Αφήγηση στην Εκπαίδευση» Views: 125 Επικαιρότητα, Βιβλίο, Πάτρα/Δυτ. Ελλάδα, Πολιτισμός

Παρουσίαση του βιβλίου της Νίκης Λαμπροπούλου «Η Δημιουργικότητα και η Δημιουργική Αφήγηση στην Εκπαίδευση»

Advertisement

Παρουσίαση του βιβλίου «Η Δημιουργικότητα και η Δημιουργική Αφήγηση στην Εκπαίδευση: 9 Βήματα για Συνειδητοποίηση και Δράση» της Νίκης Λαμπροπούλου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γρηγόρη, θα πραγματοποιηθεί στο Πολύεδρο, την Τετάρτη 17 Απριλίου, στις 7:30 το απόγευμα.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Μαρίνης Άγις, Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πατρών

Νικολάου Γιώργος, Καθηγητής, Αντιπρόεδρος Τμήματος ΤΕΠΕΚΕ Πανεπιστημίου Πατρών

Φτερνιάτη Άννα, Καθηγήτρια, Πρόεδρος Τμήματος ΤΕΠΕΚΕ  Πανεπιστημίου Πατρών

και η συγγραφέας.

Αφήγηση θα κάνει η συγγραφέας – αφηγήτρια Άννα Δενδρινού.

Η συγγραφέας, ερευνήτρια, εκπαιδευτικός και σεναριογράφος  Νίκη Λαμπροπούλου στο βιβλίο της εξηγεί τη σημασία της δημιουργικότητας και της δημιουργικής αφήγησης στην εκπαίδευση με 9 βήματα, και προτείνει δομικά στοιχεία και καλές πρακτικές ώστε να βιώνουμε στιγμές συνειδητοποίησης και δημιουργικής δράσης.

Το βιβλίο, γραμμένο με οικείο, προτρεπτικό ύφος και παραστατικότητα, περιλαμβάνει τόσο τις θεωρίες και τα αποτελέσματα πολύχρονων ερευνών, όσο και τεχνικές και καλές πρακτικές για την ανάπτυξη της δημιουργικότητας στην εκπαίδευση, στην επικοινωνία και στην καθημερινότητά μας. Στοχεύει στη σταδιακή συνειδητοποίηση και δράση για ορατές και υποκείμενες αλλαγές ώστε να μεταμορφώσουμε τον εαυτό μας, το περιβάλλον μας και το κοινωνικό πλαίσιο όπου ζούμε.

Comments are closed.